Intervju: Tomislav Martinović

Nešto više mirovine ne 
bi ugrozile Zavod MIO

02.05.2017.
u 07:00

Predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Tomislav Martinović u intervjuu za Večernji list ističe kako je izmjena Zakona o MIO prihvatljiva ako se ispune dva uvjeta - izmjeni koeficijent i ponovno uvede zajamčena mirovina.

Čime je motivirana vaša inicijativa glede ulaganja dvaju amandmana na izmjene Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju?
- I u prethodnoj fazi bili smo uložili dva amandmana na taj prijedlog zakona. Jedan se odnosio na visinu koeficijenta od 13,6, za koji smo tražili da se podigne na 14,31. Drugi amandman se odnosio na datum početka primjene zakona. Taj drugi amandman je Vlada prihvatila, a prvi nije. Sada smo ponovno u fazi kada razmatramo prijedlog zakona i ponovili smo amandman koji se tiče visine koeficijenta te smo uveli još jedan amandman koji se odnosi na zajamčenu mirovinu s obzirom na to da postojeći zakon poznaje institut zajamčene mirovine, a novim zakonom je bio izbrisan.

Zašto ste tako reagirali glede zajamčene mirovine?
- Pa činilo nam se to jako nepravednim za većinu umirovljenika koji bi se našli u neravnopravnom položaju.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije