Vlada HBŽ na sjednici u Livnu odobrila financijske transfere za sport, sufinanciranje javnog prijevoza...

Neprofitnim organizacijama odobreno 370.000 maraka

04.08.2015.
u 10:44

Jednokratna pomoć osobama koje imaju status raseljene osobe, povratnika ili izbjeglice na području HBŽ iznosit će 40.000 KM

Vlada HBŽ i ove godine je za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz županijskog proračuna za tekuću godinu planirala 30.000 KM. Naglašeno je kako će nakon raspisanog javnog natječaja onima koji dobiju sredstva za sufinanciranje projekata, sve biti nadzirano na terenu uz stav da se uz ekološke udruge na natječaj mogu prijaviti i mjesne zajednice sa svojim projektima iz ove oblasti. Vezano uz sredstva koja se izdvajaju za sport, rečeno je kako će treću godinu zaredom Vlada plaćati kotizaciju svim nogometnim klubovima u iznosu od 29.600 KM posredstvom Županijskog nogometnog saveza. Posredstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta odobreno je i po 5000 KM JU Centar za kulturu i sport Drvar i HNK Tomislav iz Tomislavgrada. Ministri u Vladi HBŽ za tekuću godinu odobrili su iznos od 370.000 KM neprofitnim organizacijama, od čega će Gospodarskoj i Obrtničkoj komori izdvojiti po 15.000 KM, a Županijskoj agenciji za privatizaciju 180.000 KM. U 2015. godini s 50 posto redovite cijene javnog prijevoza Vlada će subvencionirati linije za putnike na relacijama Drvar - B. Grahovo - Livno i Glamoč - Livno u oba smjera. Za tu namjenu će biti izdvojeno 33.000 KM. Razmatrane su i donesene odluke o uvjetima i načinu povrata robno-novčanog kredita i raspodjela sredstava iz programa utroška sredstava "Izdaci za raseljene osobe". Prema toj odluci, jednokratna novčana pomoć osobama koje imaju status raseljene osobe, povratnika ili izbjeglice na području HB županije, iznosit će ukupno 40.000 KM. Ministri su primili k znanju prednacrt Zakona o turističkoj djelatnosti u Hercegbosanskoj županiji, te je odlučeno da se isti uputi u javnu raspravu. Zakon obuhvaća oblast turizma, poslovnice, djelatnost putničkih agencija, turističkih vodiča, animatora, zastupnika turističke usluge, promociju turizma, odgovornost, nadzor itd. Tako je Ministarstvo gospodarstva HBŽ pozvalo svu zainteresiranu javnost da se aktivno uključi u javnu raspravu o radnoj verziji teksta prednacrta županijskog Zakona o turističkoj djelatnosti, te da svoja mišljenja, sugestije, kritike i prijedloge šalju na adresu elektroničke pošte Ministarstva: mg@vladahbz.com ili dostave pismenim putem na adresu Stjepana II Kotromanića b.b. 80101 Livno, BiH. Inače, tekst radne verzije prednacrta objavljen je na službenoj web stranici Vlade HBŽ www.vladahbz.com, te se time otvara javna rasprava. Trajanje javne rasprave predviđeno je do 13. rujna 2015. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?