Dvojba pri upisu

Neostvarene želje roditelja ili potreba tržišta

ilustracija
12.06.2017.
u 11:00

Uskoro počinju upisi u srednje škole. Nažalost, neki od završenih osnovaca neće nastaviti školovanje. Premda se već godinama govori o uvođenju obvezne srednje škole, to je i dalje ostalo na obećanjima. Obećava se i uvođenje online upisa, no i tu se malo napravilo.

Na životnom raskrižju

Svake se godine u ovo vrijeme učenici, kao i njihovi roditelji, nakon obveznog osnovnog obrazovanja, nađu na velikom životnom raskrižju. Pred njima je najteža odluka koja bi mogla utjecati na njihov cijeli život te se već sada mogu opredijeliti što će raditi u životu. Na odabir škole utječu brojni elementi, no, nažalost, uglavnom prevladaju neostvarene želja roditelja. Kada je u pitanju odabir škole, situacija se nije mnogo promijenila u nekoliko proteklih godina. Zanimanje učenika i roditelja za upis u zanatske i ugostiteljske škole iznimno je malo, tako da se većina smjerova u tim školama gasi.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?