Promocija 270 diplomanata

Nemojte pokleknuti zbog jednog neuspjeha... i to je lekcija u životu

BiH; 24.03.2017. Mostar;Kosaca, DiplomeSnimio:Stole Lasic
25.03.2017.
u 08:00

“Svoj ću život staviti u službu humanosti, odgovarat ću za svoje odluke i djela vezano uz bolesnika, sudjelovat ću u unapređenju zdravstva i stalnom razvoju znanja. Cijenit ću i poštovati ljudsko dostojanstvo bez obzira na vjeru, status i bolest, cijenit ću svoje nastavnike i fakultet te ću cijeniti i poštovati ljudski život od samog začetka”, riječi su prisege na koju se jučer uoči dodjele diploma, svečano obvezalo 270 prvostupnika i magistara struke Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Iskoristite znanje

Svečana promocija studenata održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a uime rektorice Sveučilišta u Mostaru Ljerke Ostojić, nazočnima se najprije obratila prorektorica prof. dr. Izabela Dankić. “Želim da znanje i vještine stečene na ovom fakultetu iskoristite u radu i na dobrobit cijelog društva te da krenete koracima vaših ranijih kolega, a danas uspješnih znanstvenika i zdravstvenih djelatnika”, istaknula je Dankić te dodala kako dijeli radost uspjeha studenata i samog fakulteta. “Draga velika djeco, primjećujem ispred sebe puno mladosti, koja je stekla puno znanja. Vidim ljubav, uspjeh i razumijevanje, vidim osmijeh na licu koji još jednom pokazuje značaj ovog dana”, pozdravio je nazočne dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. Ivan Vasilj. Popraćen snažnim pljeskom, poručio je diplomantima: “Vaša struka je jedna od najhumanijih jer radom s ljudima dajete dio sebe, pomažete onima kojima je pomoć potrebna. Nikad nemojte pokleknuti zbog jednog neuspjeha, neostvarenja i pada jer svaki neuspjeh je lekcija u životu. Zbog svoga poziva morate se truditi da tih pogreški ne bude ili ih bude što manje. Budite oprezni. Morate davati sebe, biti nesebični i humani”. Istaknuo je ponos zbog promocije na kojoj su dodijeljene diplome za 90 prvostupnika sestrinstva, 90 radiološke tehnologije, 58 fizioterapije te 27 prvostupnika sanitarnog inženjerstva, kao i 46 magistara struke.

Nagrade i pohvalnice

Ovom prigodom uručena je i Dekanova nagrada za četiri studentice te su dodijeljene i tri pohvalnice. Nagradu su dobile Merima Crnomerović, Majda Čolić, Selma Kurtanović i Ana Sučić, dok su pohvalnice pripale Mariju Šutalu, Mateu Rodinu te opet Selmi Kurtanović. - Fakultet zdravstvenih studija posljednjih godina bilježi sve veće uspjehe i to je evidentno na više polja, zaključio je prodekan za znanost Dragan Babić.•

Završila sam tri godine radiološke tehnologije, a trenutačno sam na diplomskom studiju. Planiram nastaviti studij doktorskih znanosti, ovdje ili u inozemstvu, a nadam se zaposlenju u struci. Mislim da se uz dobru organizaciju i puno truda sve se može postići, a zahvaljujući tome dobila sam Dekanovu nagradu i pohvalnicu, što mi puno znači. Moj trud se napokon isplatio i smatram ovo velikim priznanjem. Put do svega nije bio lagan, ali sve se isplatilo. Ponosna sam na sebe, a i moji roditelji su jako ponosni, kazala je Selma Kurtanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije