Košarac i Masa

Nema službenih informacija o obustavi izvoza piletine i jaja u EU

piletina
04.02.2021.
u 18:47

Ni Delegacija EU u BiH, niti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ne raspolažu službenim aktima i informacijama o tome da će BiH biti obustavljen izvoz pilećeg mesa i jaja za preradu u EU.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Kooperacija pri Delegaciji Europske unije u BiH Richardom Masom o suradnji i aktualnim ekonomskim temama.

Sugovornici su konstatirali da ni Delegacija EU u BiH, niti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ne raspolažu službenim aktima i informacijama o tome da će BiH biti obustavljen izvoz pilećeg mesa i jaja za preradu u EU.

- S tim u vezi, odbacujem spekulacije koje su se u proteklom razdoblju pojavile u javnosti u vezi sa zabranom izvoza iz BiH u EU. Naš primarni cilj je da omogućimo vanjskootrgovinski promet proizvoda iz Republike Srpske i Federacije BiH, pri čemu je tržište EU od ključne važnosti - istakao je Košarac.

Na sastanku je razgovarano o neophodnosti ispunjavanja uvjeta u vezi s interlaboratorijskim testiranjem, koje obavljaju referentne laboratorije u BiH. Naglašeno je da se taj proces mora obavljati u skladu sa propisanim standardima.

Tema razgovora bio je i Prijedlog odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica EU.

Ministar Košarac rekao je kako je ovu odluku uputio na razmatranje Vijeću ministara BiH na temelju zahtjeva nadležnih institucija.

- Osobno ću glasati za odluku i uvjeren sam da će je Vijeće ministara BiH usvojiti, budući da nam je zaštita domaće proizvodnje primarna politika - poručio je Košarac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije