JAVNA TRIBINA U ČAPLJINI

Nema rješenja pitanja Hrvata u BiH dok u RH ne shvate da je to njihova djedovina

capljina
07.09.2014.
u 10:14

Legendarni zadnji zapovjednik Vukovara brigadir Branko Borković Jastreb bio u Čapljini

Nema rješenja pitanja Hrvata u BiH i njihove bolje budućnosti sve dok hrvatske vlasti, posebno one u Zagrebu, ne shvate da je BiH ustvari hrvatska djedovina. Sve vrijeme se na bh. Hrvate gleda kao na neku valutu za ‘potkusurivanje’ i zato se, nažalost, susrećemo s problemom sve masovnijeg iseljavanja Hrvata iz BiH.

Uloga Zagreba i Europe

Svjedoci smo jačanja islamskog ekstremizma i borbe velikih sila Amerike i Rusije oko toga tko će kontrolirati taj ulaz u euroazijsku zonu, a to znači da će taj vladati i svijetom. A Europu o tome nitko i ne pita, a, nažalost, hrvatske vlasti u Zagrebu se najmanje ponašaju hrvatski. Vidimo da se kroje razne karte budućeg izgleda Europe i odnosa među velikim silama. Hrvati u BiH sada moraju pokazati da su jedno složno biće i oduprijeti se svim ovim silama koje žele da se Hrvati pretvore u manjinu, ili, nažalost, još gore u nečije sluge.

Analiza stanja u BiH

To ne smijete dopustiti jer vas u tom slučaju neće biti, poručio je uz ostalo u svom vatrenom govoru na javnoj tribini “Položaj Hrvata u BiH” u prepunoj dvorani restorana “Astorija” u Čapljini geostrateški analitičar admiral Davor Domazet Lošo, ravnatelj Domovinskog stožera. Tribinu je organizirao Hrvatski savez HKUD-HRAST, a domaćin je bila čapljinska neovisna stranka “Čapljina u srcu”.

Uz admirala Domazeta tribini su nazočili i govorili još i legendarni zadnji zapovjednik Vukovara brigadir Branko Borković Jastreb te general Marko Lukić, brigadir Pero Barbarić Pepi, predsjednik čapljinske neovinske stranke “Čapljina u srcu” Mirko Vasilj, izaslanik predsjednika Hrvatskog saveza u RH i stranke HRAST Ante Šimić i predsjednik obiteljske stranke Mate Knezović. Tribini u Tasovčićima nazočio je i legendarni hrvatski zapovjednik Željko Glasnović koji je, kao i drugi generali i brigadiri te admiral, pozvao na svehrvatsko jedinstvo u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije