Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nema dogovora o raspodjeli sredstava od cestarina

21. svibnja 2018. u 18:34 0 komentara 147 prikaza

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH nije danas usvojio odluku o raspodjeli prihoda od cestarina za izgradnju autocesta nakon što su 1. veljače stupile na snagu izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na trošarine.

S obzirom na to da nije postignuta suglasnost, jer nije bilo konsenzusa ministara financija ni o jednom od tri ponuđena prijedloga o raspodjeli od cestarina, prikupljena sredstva će do daljnjeg biti na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

UO UNO nije danas usvojio odluke o poravnanju iz prethodnih godina, kao ni koeficijente o privremenom poravnanju za razdoblje travanj – lipanj ove godine.ž

UO UNO prihvatio je danas informaciju i inicijativu radne skupine o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama kojim bi se uveo moratorij na povećanje specifične trošarine na cigarete, uz sugestije da se nađu efikasni mehanizmi za suzbijanje crnog tržišta duhana i duhanskih prerađevina.

Članovi UNO razmatrali su danas informaciju o stanju u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske po kojoj je Uprava dužna da isplati 15 milijuna KM zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini, ali nije utvrđen način rješavanja ovog problema niti je prihvaćen ijedan prijedlog koji je dostavljen iz Uprave.

Razmatrajući realizaciju zaključaka, istaknuto je da se zadužuje Uprava da provede sve zaključke koje do sada nije provela i obavijesti UO o onim zaključcima koje nije moguće provesti kako bi bili korigirani.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.