Denis Zvizdić

Neće doći do značajnih promjena u odnosu SAD-a prema zapadnom Balkanu

Denis Zvizdić
31.03.2017.
u 14:26

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, nakon što je jučer razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a za Europu i Aziju Hoytom Brianom Yeeom, danas je izjavio Feni da, s obzirom na to na čitav spektar globalnih problema, prostor zapadnog Balkana nije u žiži ili u potpunom fokusu interesa nove američke administracije.

- Ali ono što smo čuli od našeg dragog prijatelja, čovjeka koji jako dobro poznaje situaciju u BiH i na zapadnom Balkanu, jeste da neće doći do nekih drastičnih ili korjenitih promjena kada govorimo o odnosu SAD-a, njihove vanjske politike prema prostoru zapadnog Balkana - naveo je Zvizdić.

Ističe da se bazni ciljevi i smjernice vanjske politike SAD-a jako dugo kreiraju, ali isto tako vrlo sporo mijenjaju.

- Ono što je za nas važno jeste da i dalje imamo punu podršku za naše europske integracije, za daljnje aktivnosti na putu NATO-integracija i da smo se složili da su, prije svega mir i stabilnost, ključni i najvažniji prioriteti čitave regije, a onda svakako ekonomski razvoj i borba protiv korupcije, kriminala i svih oblika ekstremizma i terorizma - naglasio je Zvizdić, javlja Fena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?