Epidemiolog Sanjin Musa

Ne smije se izgubiti kontrola nad virusom: Preporuke su opterećujuće, ali su dio rješenja

20.07.2020.
u 20:30

"Ako izgubite kontrolu nad virusom, brzo ćete vidjeti ubrzano širenje koje će rezultirati širenjem i kompliciranjem zdravstvene slike šire populacije", kaže Musa.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Sanjin Musa za N1 je govorio o situaciji s koronavirusom, tj. porastom broja zaraženih.

"Bilježimo kontinuirani porast novozaraženih, danas govorimo od oko 145 dnevnih novooboljelih. Moraju se poduzeti mjere kako bi se spriječilo širenje", kazao je Musa.

Naglasio je kako se ne smije doći u situaciju da se izgubi kontrola nad virusom.

"Ako izgubite kontrolu nad virusom, brzo ćete vidjeti ubrzano širenje koje će rezultirati širenjem i kompliciranjem zdravstvene slike šire populacije", kaže Musa. 

"Sutra imamo dodatni trening za obuku, ključni cilj strategije je okriti i izolirati oboljele. Drugi dio je individualne mjere, pridržavanje preporučenih mjera, preko 30 preporuka Zavoda za javno zdravstvo BiH", kaže Musa. Kodao je kako su preporuke koje se izdaju dio rješenja, a ne problema.

"Iako preporuke izgledaju možda opterećujuće, one su dio rješenja, a ne dio problema", navodi Musa. 

"Želimo otkrivati nove slučajeve, to je glavno. Od nekih 200 tisuća testova, urađeno je nekih 75 tisuća testova do sada, ali kako smo rekli ova borba jeste maratonska i moraju se kapaciteti povećavati kako traje", pojasnio je Musa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?