savjet

Napravite sirup koji ubrzava metabolizam i sužava struk

vxvxc
25.04.2017.
u 08:39

Hren je obožavana namirnica koju ljubitelji ljute i začinjene hrane rado jedu i koriste u kuhanju. Osim što je fin, on može biti i saveznik u ubrzavanju metabolizma, piše Zadovoljna.hr.

Hren je iznimno zdrava antibakterijska namirnica koja ne sadrži zasićene masti ili kolesterol. Odličan je i za probavu jer stimulira razvoj dobrih bakterija u probavnom sustavu i u sekundi će pročistiti vaše sinuse.

Ubrzava metaboličke procese u našem organizmu pa tako potiče topljenje masnih naslaga. U tome vam može pomoći i ovaj moćan sirup uz koji ćete smanjiti trbuh i eliminirati višak vode iz tijela.

SASTOJCI:

– 15 dag svježeg hrena (korijen)
– 4 limuna
– 3 čajne žlice meda
– 2 čajne žlice cimeta
– 2 dag svježeg đumbira (korijen)

PRIPREMA: Hren i đumbir izblendajte u blenderu ili pretvorite u kašu uz pomoć štapnog miksera. Iscijedite limune, dodajte sok hrenu i đumbiru pa miješajte 3 minute. Zatim dodajte med i cimet te miješajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu. Sirup spremite u staklenu flašu ili staklenku. Čuvajte ga u frižideru.

Konzumirajte 2 žlice sirupa dnevno tokom 3 tjedna i onda napravite stanku od mjesec dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije