Nakon Đukanovića, Rame... Čović se sastao s Vučićem u Beogradu

Protokolarna posjeta isplanirana prije mjesec dana upala u središte regionalnih zbivanja

sastanak
Foto: VL FOTO
01.09.2016.
u 14:02

Čović susretom sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem danas završava posjetu zamljama u regiji

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nakon posjeta Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji u Beogradu se susreo sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem čime je završio posjetu državama u regiji. Čović je razgovarao proteklih dana sa svim predsjednicima i premijerima država u regiji.
Tema razgovara i s Vučićem je suradnja i stabilizacija odnosa. Sastanak se održava nakon sastanka srbijanskog državnog vrha s političkim rukovodstvom Republike Srpske, s kojima se razgovaralo o referendumu u RS-u. Srbija ga nije podržala. 

Sastanak Čovića i Vučića jer je dogovoren prije više od mjesec dana, a sada slučajno vremenski koincidira sa stavovima Vijeća za provedbu mira (PIC) u BiH, zaoštravanjem situacije oko referenduma u Republiici Srpskoj, ali i napetim odnosima između Srbije i Hrvatske, gdje se također uskoro održavaju izbori.
- Taj sastanak ranije je dogovoren. U prijateljskom tonu ću razgovarati s premijerom Vučićem i mislim da je to način kako trebamo riješavati probleme. Bez obzira na razlike koje postoje, uvjeren sam da samo ovakvom, što češćom komunikacijom, možemo riješavati probleme. Znam da će biti različitih komentara mojih razgovora u Beogradu, ali to je naš posao i ja imam odgovornost za posao koji radim, a vjerujem kako je to jedini način da stabiliziramo i unutarnje odnose u BiH i situaciju u okruženju – kazao je  Čović novinarima prije sastanka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?