Milorad Dodik potvrdio

Najniža plaća u Republici Srpskoj ostaje 900 KM

plaća
25.01.2024.
u 19:38

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik potvrdio je da najniža plaća u ovom entitetu ostaje 900 KM. On se medijima obratio nakon održanog sastanka s predstavnicima Unije poslodavaca RS-a i Gospodarske komore.

"Tragamo za konkretnim gospodarskim djelatnostima i uslugama i onima koji bi mogli imati probleme u poslovanju. Morat će dokazati da imaju taj problem i država će s njima te probleme rješavati", rekao je Dodik.

Poručio je kako entitet RS želi sačuvati kvalitetna radna mjesta, ali ne nauštrb njihovog gubitka i poslodavaca koje, kako je rekao, jako cijeni i poštuje. Istaknuo je da je realan problem činjenica da se na iznos od 900 KM dodaje 220 KM za topli obrok te 130 KM za putne troškove, prenosi Klix.ba.

"To više nije 900 maraka najniža plaća, nego nešto više. Tu postoje razni pristupi, ali radnicima se to naprosto mora platiti i pronaći način pomoći onima koji imaju gubitke, koji su objektivni, ne subjektivni", rekao je Dodik.

Ranije su predstavnici poslodavaca izrazili negodovanje zbog iznosa najniže plaće te su kazali da će doći do zatvaranja poduzeća, ali i preseljenja sjedišta djelatnosti u FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?