Vatikan

Nadbiskup Petar Rajič novi je apostolski nuncij u Italiji i San Marinu

11.03.2024.
u 13:32

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u ponedjeljak, 11. ožujka da je papa Franjo imenovao mons. Petra Antuna Rajiča apostolskim nuncijem u Talijanskoj Republici i Republici San Marinu. Nadbiskup Rajič na službi nuncija u Italiji i San Marinu naslijedit će kardinala Paula Emila Tscherriga, kojega je Sveti Otac nedavno imenovao članom Dikasterija za kauze svetaca.

Mons. Petar Antun Rajič rođen je hrvatskoj obitelji u Torontu 1959. Za svećenika je zaređen 1987. te inkardiniran u Trebinjsko-mrkansku biskupiju. Završio je studij kanonskoga prava. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1993. Djelovao je u papinskim predstavništvima u Iranu, Litvi, Estoniji i Latviji te u Odjelu za opće poslove Svete Stolice.

Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2. prosinca 2009. naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma i apostolskim nuncijem u Državi Kuvajtu, Kraljevini Bahreinu i Državi Kataru te istodobno apostolskim predstavnikom na Arapskom poluotoku.

Za biskupa ga je 23. siječnja 2010. u mostarskoj katedrali Majke Crkve i Kraljice svijeta zaredio tadašnji državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone.

Papa Franjo ga je 27. ožujka 2010. imenovao apostolskim nuncijem u Republici Jemenu te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dana 15. lipnja 2015. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Republici Angoli i Demokratskoj Republici San Tomeu i Prinsipeu. Točno nakon četiri godine, 15. lipnja 2019., imenovao ga je apostolskim nuncijem u Republici Litvi, a 6. kolovoza i nuncijem u Republici Estoniji i Republici Latviji, donosi Vatican News.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije