Nakon 12 godina promjena na čelu

Nacionalni disbalans ispravio bi se izborom Hrvata za novog predsjednika državnog Suda BiH

23.09.2016.
u 07:00

Nakon dva uzastopna mandata Meddžide Kreso, Sud BiH trebao bi uskoro dobiti novog predsjednika.

Javni natječaj za prazno mjesto predsjednika Suda BiH, koji je Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH objavilo 5. rujna, zatvoren je prije tri dana, piše Večernji list BiH.

Kandidati i prijave

Nakon što se kompletiraju prijave, nastavit će se procedura izbora čelne osobe jedne od ključnih pravosudnih institucija u zemlji. Izvjesno je da su se na natječaj prijavila četiri aktualna suca državnog Suda - Mira Smajlović, Ljiljana Lalović, Izo Tankić i Branko Perić, kao i Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužiteljstva Sarajevske županije. Prijavljeno je još nekoliko tužitelja. Prema posljednjim podacima ima sedam prijava. Među kandidatima se očekivalo i ime Gorana Salihovića, koji je trenutačno na poziciji glavnog državnog tužitelja, ali on se nije prijavio uz službeno obrazloženje kako, zbog započetih poslova i obveza te ozbiljne situacije u državi, smatra potrebnijim završiti započete aktivnosti u Tužiteljstvu BiH. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?