BIHAMK

Na putu Posušje-Blidinje obustavljen promet

snijeg
17.01.2017.
u 11:36

Na regionalnom putu R-419 Posušje-Blidinje na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila zbog snijega i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose. 

Na putnim pravcima Drvar-Bosanski Petrovac i Glamoč-Mlinište, zbog snijega je obustavljen promet za teretna vozila preko 7,5 tona. 

Usporeno je  odvijanje prometa na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima.

Na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica i Han Pijesak-Vlasenica, obvezna je uporaba lanaca za teretna vozila. 

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, a na vozače se apelira da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obvezna. 

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.  

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?