Grad Orašje proglasio Dan žalosti u povodu tragično poginulih mladića Davora Delića i Antonija Kopića

Na posljednjem ispraćaju dvojice mladića u Oštroj Luki tuga, bol, suze, zajednička molitva

27.02.2023.
u 16:04

Oraška Posavina zavijena je u crno, Grad Orašje proglasio je 27. 02. Dan žalosti, zastave su spuštene na pola koplja, zaustavljene manifestacije, sportski susreti i sva javna događanja zbog tragedije koju ne pamti Oštra Luka. Tuga, bol, suze, zajednička molitva nekoliko stotina mještana Oštre Luke i žitelja Posavine na posljednjem ispraćaju dvojice tragično poginulih mladića 23-godišnjaka Davora Delića i Antonija Kopića iz Oštre Luke. Teška prometna nezgoda na crnoj prometnoj točki, Regionalnoj prometnici R-464 na lokaciji Gradišta u jednoj je sekundi zaustavila dva mlada života, život Davora i Antonia i donijela teške dane njihovim obiteljima. 

Najgora noćna mora za roditelje

Davor i Antonio, obojica rođena 2000.godine, uzorna djeca svojim roditeljima, mladići puni životnog elana, sportaši. Mladići nisu ni slutili kako će im povezani mladi životi puni radosti, glazbe i planova kako će jednom postati i kumovi, biti naprasno prekinuti i okončani na tragičan način. Rođendansko slavlje Davora koji je iz Austrije došao u rodni kraj sa svojim prijateljima podijeliti takvo veselje, donijelo je na klizavoj cesti u otežanim uvjetima prometovanja, u to nedjeljno rano jutro najgoru noćnu moru za svakog roditelja, gubitak djece. Obitelji Delić i Kopić shrvane su bolom i u velikoj žalosti. Strašna prometna nesreća donijela im je šok, nevjericu, no i bolnu istinu, nenadoknadiv gubitak sinova. Neutješni su roditelji nastradalog Antonia, majka Luca, otac Joso i brat Kristijan, i roditelji nastradalog Davora, majka Brigita, otac Mato i brat Tomo.

Posljednji ispraćaj

Posavina je naprosto utihnula. Mještani O. Luke, kažu, ne pamte sličnu tragediju. Upućeni su neutješnoj obitelji poginulih mladića izrazi sućuti zbog tragičnog gubitka dva mlada života. Žalovanje se preselilo na mjesno groblje u Oštroj Luci gdje su se slijevale rijeke posavljaka kako bi ispratile nesretne mladiće. Suze nitko nije mogao suspregnuti, molitva župnika fra Zlatka Ivkića davala je snagu za izdržati takve teške trenutke, a lovci su počasnim plotunima odali posljednji pozdrav. Nekoliko stotina prijatelja, poznanika, oštrolučana ali i žitelja cijelog posavskog kraja ispratilo je Davora i Antonia na njihovo posljednje počivalište, a njihovim obiteljima pokazati da nisu sami u toj nemjerljivoj boli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?