Blagdanski ugođaj

Na mostarsko šetalište izlaze glazbenici, sezonu otvorile „Crvenkapice“

setaliste crvenkapice
13.12.2015.
u 09:26

Za nedjelju 13. prosinca i srijedu 18. prosinca svoj nastup su najavili Karlo Miličević i Ivo Jurić

Grad Mostar je i ove, kao i prošle godine svoju najljepšu gradsku ulicu, Šetalište Nikole Šubića Zrinjskog, ponudio besplatno svim mostarskim kreativcima i umjetnicima kako bi se, u ovo predblagdansko vrijeme i u javnom prostoru Mostara „događao grad na ulici“.

Ideju su još prošle godine prepoznali mladi školovani mostarski glazbenici, prije svih prof. Karlo Miličević, koji su se, kao ulični svirači, pojavili u nekoliko navrata na nekadašnjem mostarskom korzu, te tako, na iznenađenje sugrađana i izlagača, obogatili Adventsko vrijeme u Mostaru.

Ove godine su prve laste dobile sljedbenike, bolje se organizirali i, prema riječima mlade studentice violine Anice Ištuk, odlučili nastupati svakodnevno iza 18 sati.

Kako je Mali blagdanski sajam na Šetalištu, kako je ove godine, nešto ambicioznije, nazvano događanje na javnom prostoru Mostara, otvoren u subotu 12. prosinca u 12 sati, već isto večer je nazočne šetače zabavljao mladi bend „Crvenkapice“, sa solistom Josipom Palametom. 

Među posjetiteljima i šetačima se našao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suprugom, i uživao u spontanom susretu sa sugrađanima uz kvalitetnu glazbu, kuhano vino i kolačiće.

Za nedjelju 13. prosinca i srijedu 18. prosinca svoj nastup su najavili Karlo Miličević i Ivo Jurić. Za očekivati je da će se, kako se približavamo Božiću i Novoj godini na blagdanskoj šetnici u Mostaru pojavljivati sve veći broj kreativaca i umjetnika koji žele nešto pokazati, kao i sugrađana koji to žele vidjeti ili nešto kupiti. 

Ili možda samo obnoviti, ili mladi spoznati, ljepotu spontanog susreta na ulici sa nekim zanimljivim ljudima, mimo onih koje srećemo svakodnevno u „svom kafiću“ i „svom prodajnom centru“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije