Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Na Makarskoj rivijeri više od 50.000 gostiju, traži se krevet više

22. kolovoza 2021. u 12:46 0 komentara 95 prikaza

U turističkim odredištima na području od Brela do Općine Gradac, prema podatcima turističkih ureda, odmor nastavlja oko 53.000 domaćih i stranih gostiju, a po broju turista i dalje vodi Makarska gdje se odmara 13.500 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 10.400, a zatim slijede Tučepi, Podgora, Gradac, Brela, Podgora i ostala turistička mjesta. 

Hoteli su popunjeni i nastavljaju poslovanje bez slobodnih kreveta pa se preporučuje prethodna rezervacija smještaja, dok hotelijeri kazuju o dobrom bookingu i najavljuju vrlo dobru posezonu. Od ovoga vikenda ponešto je slobodnih soba i apartmana kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju ali ‘krevet više’ ipak se i dalje traži u vodećim turističkim mjestima na Rivijer, dodaju u turističkim uredima.

Velika ljetna smjena gostiju na Makarskom primorju, s prvim brojnijim ovosezonskim odlaskom od dolaska turista, obavlja se s podosta gužvi na prometnicama i u trajektnim pristaništima. Na Jadranskoj magistrali promet je pojačan, vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s manjim zastojima, a isto je i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas kao i za dvije sutrašnje prijepodnevne plovidbe je popunjen, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen, a prva slobodna mjesta su tek u ponedjeljak u jutarnjim plovidbama.

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko dva i pol sata čeka se u luci Sučuraj za povratak s otoka Hvara.

Autobusi pri dolasku u Makarsku kasne 40-ak minuta i većim dijelom su popunjeni, dok prema svim pravcima autobusi u odlasku su uglavnom popunjeni.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.