Svečana sjednica OV-a

Na Kupresu će raditi postolja za robote

20.09.2017.
u 08:30

Višednevnim sportskim i kulturnim zbivanjima Kupres je obilježio Dan općine, a središnji događaj bila je proširena sjednica Općinskog vijeća kojoj je prethodilo polaganje vijenaca na spomenik palim braniteljima u Suhom Polju i služenje svete mise u crkvi sv. Obitelji, piše Večernji list BiH. 

Planirani i započeti projekti

Ime Kupres prvi se put spominje u darovnici (pisanom dokumentu) posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanoj na Bobovcu 18. rujna 1461., stricu knezu Radivoju.

U izjavi za Večernji list općinski načelnik Milan Raštegorac Komo istaknuo je nekoliko planiranih i već započetih projekata. Među njima je i pokrivanje gradske sportske dvorane s kojim se, zbog nedostatka financijskih sredstava, stalo 2008. godine, a kiša i oštre zime učinile su svoje. Kako objekt ne bi bio izložen propadanju, te u konačnici priveden i svrsi, osigurano je 200.000 KM za trenutačnu fazu radova, koja će, nada se Raštegorac, biti okončana do Božića.

- U tijeku su radovi na izgradnji zatvorene tržnice, prve tog tipa u našoj županiji. Radovi su počeli 13. rujna, a rok za dovršetak projekta je 90 dana. Dalje, pojačali smo vodosnabdijevanje s 5 litara u sekundi tako da viši katovi zgrada u špici turističke sezone ne bi trebali imati zastoja u opskrbi.

Da budem iskren, problema imamo u sekundarnoj mreži koja puca, ali evo Komunalno poduzeće to nastoji sanirati. Četvrto što smo uradili jesu ove naše rječice i potoci koje smo ogradili, radimo nogostupe, rušimo neke zgrade, neke saniramo i radimo parkiralište budući da je broj vozila već prerastao broj parkirališnih mjesta pa to, uvjetno rečeno, moramo pratiti - kazao nam je Raštegorac.

Otvaranje pogona

Doznali smo i da rade elaborat za led-rasvjetu, projekt vodovoda, kanalizacije i cesta između pojedinih dijelova gospodarske zone u kojoj se već realiziraju dva projekta.

- Tu Termodinamika, tvrtka iz Splita, otvara jedan tekstilni pogon, od 1. studenog će u njemu raditi 12 ljudi, s tendencijom da će se proizvodnja organizirati u dvije smjene, a govori se i o 70 zaposlenih.

I drugi privatni projekt je onaj našeg povratnika iz Njemačke, Vila Ivana, koji će u svojoj tvrtki KMC raditi postolja za robote. Već je poznato da gospodin Zvonko Bagarić Čagić radi projekt sportskih terena - istaknuo je, ne bez ponosa, naš sugovornik.

Kuprešaci se ponose dobrim međunacionalnim odnosima i suradnjom izvršne i zakonodavne vlasti, a predsjedatelj OV-a Mlađen Pavlica dodaje kako su “što se tiče suživota u BiH i najbolja općina. Stvarno nemamo nikakvih problema u zadnjih 15 godina što se tiče suživota triju naroda, a evo sada se to reflektira i u vlasti Kupresa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije