POSLASTICA OD PET JAJA

Na brzinu napravite karpati kolač i oduševite ukućane

23.01.2021.
u 18:27

Donosimo recept za četiri osobe, koji možete napraviti za sat vremena.

SASTOJCI

Za tijesto
- 5 jaja
- 2 dl vode
- 150 g margarina
- 2 dl brašna
- sol

Žuta krema

- 3 vanilija pudinga
- 1 l mlijeka
- 250 g margarina
- 8 kašika šećera

Bijela krema

- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- 200 g kravljeg sira
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 konzerva kompota od breskve

PRIPREMA

Prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi, dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte.

Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.

Krema - skuhajte pudinge sa predviđenom količinom mlijeka i šećera te, kada se ohladi, dodajte margarin koji ste prethodno izradili.

Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu.

Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraju. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku.

Prijatno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?