poslovni potez

Musa ulaže u BiH, postao suvlasnik tvrtke Derubis Caravans iz Viteza

Avaz
02.03.2023.
u 19:56

Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini s ciljem da domaće znanje predstavi svjetskoj javnosti, a ujedno i da zadrži odljev mladih iz Bosne i Hercegovine nudeći mogućnost zapošljavanja

Bosanskohercegovački košarkaš i član slavnog Real Madrida Džanan Musa, danas je postao suvlasnik tvrtke Derubis Caravans.

Kako je potvrđeno za Avaz iz PR službe bh.  košarkaša, želja za ulaganje u BiH postoji od samog početka. 

Otvorila se odlična prilika te u komunikaciji s Lejlom i Denisom Kraljevićem, Džanan se odlučio na ovaj poslovni potez. Džananovi predstavnici su već imali radni sastanak s vlasnicima te precizirali strateške ciljeve. Ono što je važno naglasniti jeste da je nova grana industrije u našoj zemlji prvenstveno izvozno orjentirana te na taj način se otvara mogućnost prezentacije domaćeg bh. brenda na svjetskom tržištu.

Službeno, tvrtka Derubis Caravans nastala je 27.01.2022. godine u Vitezu. Krenulo se s proizvodnjom modela u prirodnoj veličini nakon dovršenja kompletne projektne dokumentacije. Derubis Caravan Series 7 imao je svjetsku premijeru na najvećem svjetskom sajmu karavaning industrije u Dizeldorfu. Već na prvom pojavljivanju, pokazalo se kako je ovaj novi koncept u potpunosti drugačiji od svega viđenog i da će u karavaning industriji donijeti veliko osvježenje. 

Proizvod je na sajmovima u Dusseldorfu (Njemačka), Bernu (Švicarska) i Velsu (Austrija) proglašen kao „Highlight of the fair“, a informaciju o kvaliteti proizvoda prenijeli su svi inozemni mediji karavaning industrije. Derubis Caravans proglašen je najboljim tehničko-tehnološkim proizvodom u Bosni i Hercegovini uz specijalno priznanje dodjelom inženjerske zvjezdice, a projekt izgradnje Derubis Caravans Series 7 proglašen je najboljim projektom godine.

Kompanija Derubis Caravans početkom 2022. godine useljava u novoizgrađenu tvornicu u Vitezu unutar koje je postavljena cjelokupna linija za serijsku proizvodnju. Pozicionirala je Bosnu i Hercegovinu na svjetsku kartu visokotehnoloških proizvoda i po prvi puta podigla bh. zastavu na jednom takvom svjetskom sajmu. 

Kompanija je pokrenula potpuno novu granu industrijske proizvodnje u Bosni i Hercegovini s ciljem da domaće znanje predstavi svjetskoj javnosti, a ujedno i da zadrži odljev mladih iz Bosne i Hercegovine nudeći mogućnost zapošljavanja u atraktivnoj djelatnosti. Napravila je prodajnu mrežu u Europi, Švicarskoj, SAD i Saudijskoj Arabiji. Surađuje s tehničkim fakultetima iz Bosne i Hercegovine i pruža mogućnost obavljanja prakse budućim inžinjerima u okviru svoje proizvodnje.

Derubis Caravans jedini na Balkanu posjeduje homologaciju i certifikaciju za vozila za EU tržište.

Kompanija ima za cilj zapošljavanje, povećanje proizvodnosti, kontinuirana tehnološka poboljšanja i pozicioniranje proizvoda u gornju cjenovnu i tehničku kategoriju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?