rok do 18. travnja

MUP ŽZH pozvao građane da registriraju oružje bez isprava

18.01.2019.
u 10:58

Uprava policije MUP-a Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) pozvale je fizičke i pravne osobe, vlasnike oružja bez isprava o oružju, da isto prijave policijskoj upravi prema mjestu prebivališta, odnosno sjedišta.

"Ukoliko to oružje ne potječe iz kaznenog djela i nije predmet potrage, i ako su ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o oružju i streljivu ŽZH, izdat će im se odgovarajuća isprava za takvo oružje, a protiv tih osoba neće se voditi sudski postupak. Fizičke i pravne osobe koje posjeduju oružje i streljivo čija je nabava, držanje i nošenje prema odredbama ovog Zakona zabranjeno, dužne su to oružje i streljivo prijaviti policijskoj upravi prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta, a protiv tih osoba neće se voditi kazneni postupak", priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Iz MUP-a podsjećaju da rok za predaju ili registraciju oružja, prema Zakonu oružju i streljivu ŽZH, istječe 18. travnja 2019. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije