istezanje je važno

Muče vas česti bolovi u vratu i ramenima? Ova kratka vježba ublažit će bol

bol
03.11.2020.
u 18:55

Ukočena ramena, bolovi u vratu te u gornjem dijelu leđa mnogima su dio svakodnevice. Loše držanje, poslovi koji vas zakuju za stolicu i višesatno zurenje u ekran tim bolovima svakodnevno doprinose.

Ako su vam poznati navedeni problemi, dobra je vijest da postoji rješenje za to. Ono dolazi u obliku kratkog jutarnjeg istezanja, a ako ste mislili da je istezanje potrebno samo prije i poslije treninga, moramo vam reći da ste se prevarili.

Osim zbog prevencije ozljeda te regeneracije mišića, metode istezanja bitne su i u fizioterapeutskim te korektivnim svrhama. Ljepotaizdravlje.hr donosi četverominutnu vježbu rastezanja koja će pomoći kod bolova u vratu, ramenima te gornjem dijelu leđa.

Vježba istezanja gornjeg dijela leđa

1. Stanice uspravno te spojenih stopala. Cijelom se težinom oslanjajte na stopala, lagano uvucite trticu te ispravite ramena.

2. Potisnite desno rame tako što ćete dlan desne ruke okrenuti nadolje, potiskujući ga kao da pokušavate nešto ugurati u zemlju, a pritom ćete prste te iste ruke dizati ka gore. Dakle, vaš dlan mora biti okrenut prema tlu te s ostatkom ruke činiti kut od 90 stupnjeva.

3. Okrenut ćete glavu te gledati ulijevo, radeći čelom i bradom dijagonalu prema gore. U tom ćete položaju biti jednu minutu.

4. Laganim pokretima spustite bradu na ključnu kost te gledajte prema dolje. Ostanite u tom položaju minutu te laganim pokretom okrenite glavu u centar te gledajte prema naprijed.

5. Ponovite sve to na drugoj strani.

Nemojte zaboraviti da vaš dlan mora biti savijen pod kutom od 90 stupnjeva jer u suprotnome može se dogoditi da još više ozlijedite vrat ili gornji dio leđa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?