Proslava blagdana sv. Petra i Pavla

Može se slobodno reći da je Petrovdan zapravo drugo ime za Kočerin!

29.06.2021.
u 19:48

Župljani župe Kočerin (jedne od širokobrijeških župa), koja je posvećena u čast apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla na dostojanstven način proslavljaju blagdan svojih nebeskih zaštitnika. Tradicionalnim misama trodnevnicama vjernici su se duhovno pripremali za proslavu ovog blagdana. Misu uočnicu pred mnoštvom vjernika, unatoč činjenice što je u isto vrijeme na HTV-u bio izravan prijenos utakmice između reprezentacija Hrvatske i Španjolske na Euru, predvodio je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Kočerinski župnik fra Mario Knezović zahvalio je fra Marinku na svemu što franjevci čine u Međugorju, a  zahvalio se i  Bogu na 40 godina ukazanja Gospe u Međugorju. Nastupio je crkveni pjevački zbor, a upriličen je i blagoslov djece.

Danas na sam blagdan mise u osam i 11 sati predvodio je dr. don Mladen Parlov, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

Na igralištu kočerinske škole večeras će biti završen 43. Petrovdanski malonogometni turnir, najstarije nadmetanja haklera u BiH i širem okruženju. Pučko veselje na Petrovdan u Kočerinu, mjestu koje pripada Širokom Brijegu, ima bogatu tradiciju.

Na platou ispred kočerinske škole večeras će se okupiti mnoštvo vjernika iz čitavog Širokog Brijega i Hercegovine. Može se slobodno reći da je Petrovdan zapravo drugo ima za Kočerin!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije