MIT ILI ISTINA

Može li hipnoza pomoći kod gubitka neželjenih kilograma?

19.10.2018.
u 20:49

Riječ je o procesu u kojem su žene naučile kontrolirati osjećaj gladi,odnosno, zastati s jelom prije nego se osjete potpuno sitima.

Kada je riječ o mršavljenju, mnogi bi htjeli jednu zlatnu ribicu koja bi im mogla ispuniti tu želju. Svi koji su barem jednom, a mnogi i više puta, zakoračili u tu borbu, znaju koliko mučan može biti taj proces. U potrazi za učinkovitim metodama, neki će se odlučiti i na hipnoterapiju.  

Iako bi neki odmah odmahnuli rukom i rekli kako to ne može polučiti uspjeh, istraživanje je pokazalo kako je hipnoterapija i na ovom području dala pozitivne rezultate.

Britanski znanstvenici proveli su istraživanja, a rezultati koji su objavljeni u časopisu International Journal of Clinical and Experimental Hypnosis, pokazali su kako su žene koje su se podrvgnule ovakvom načinu terapije, postigle uspjehe u gubitku neželjenih kilograma, piše TOI. 

Riječ je o procesu u kojem su žene "naučile kontrolirati osjećaj gladi", odnosno, zastati s jelom prije nego se osjete potpuno sitima.  

Kako funkcionira hipnoterapija?

Ako mislite da će vas hipnotičar uspavati i ispitivati neke tajne, varate se. Terapeuti će pokušati doznati koji su vaši ciljevi, prehrambene navike i gdje nastaje problem.

Njegov zadatak je "usmjeriti glas u vašoj glavi" da,primjerice, odolite porivu da pojedete cijele čokoladu ili masni hamburger i sl. Hipnozm se, zapravo, pojačava vaš unutarnji glas koji vas upozorava da nešto što imate namjeru napraviti jest krivo. Sve je zapravo samo u vama, piše TOI. Cilj ovakve terapije jest spriječiti emocionalno prejedanje i pojačati želju za zdravom prehranom, navodi se. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?