Pozitivni primjeri

‘Možda dobro ne govorim, ali imam veliko srce’

28.09.2016.
u 07:00

Zavod za odgoj i obrazovanje osoba ometenih u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli ponovno je zablistao uz srdačnu dobrodošlicu svim štićenicima, ali i brojnim gostima koji su s njima došli proslaviti otvorenje rekonstruiranog najmodernijeg sportskog igrališta. Ugled institucije potvrdio je veliki broj građana koji su došli radovati se zajedno s djecom i gostima. Pozdravne riječi, konfeti, smijeh i radost, sve u jednom, bili su slika uz otvorenje sportskog poligona pomiješana i sa suzama kada je sve goste pozdravio iskrenim i toplim riječima jedan od štićenika: “Možda dobro ne govori, ali imam veliko srce i sve vas volim”.

Lijepa humana strana BiH

Brojni su primjeri neuspješnih obrazaca uključivanja djece s posebnim potrebama u redovitu nastavu, jer bez prilagođenog programa djeca doživljavaju samo traume, kažu nam u udrugama. Pozitivan primjer je rad JU Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psiho-fizičkom razvoju Tuzla, ustanove koja bi mogla biti obrazac uspješnosti rada, lijepa humana strana BiH pa i regije. – Naravno da sam sretan jer ovim projektom Zavod je dobio na kvaliteti boravka naših štićenika , a to nam je prvenstveni cilj, kazao je ravnatelj Zavoda Damir Muratović. - Mi svakodnevno pratimo živote naših štićenika, često su vrlo teške životne priče, vežemo se za njih i pokušavamo im pomoći. Zato na ovaj posao mi ne gledamo kao nešto što se završava radnim vremenom, već je on jednostavno važan dio naših života. Kroz rad se ne oslanjamo samo na prijatelje i humanitarnu pomoć već i na vlastite snage. Apliciramo na sve projekte iz kojih svake godine nešto renoviramo i činimo da se djeca osjećaju kao kod kuće, zaključuje Muratović. Zavod se ističe stalnim aktivnostima uključivanja djece u zajednicu kroz posjete institucijama, ustanovama, manifestacije, sportska natjecanja. Novim igralištem sport, ali i zdravlje djece, još će se više unaprijediti.

Prilagođen sportski teren

Sportski poligon je prilagođen upravo za djecu s posebnim potrebama, a namijenjen je i za sportaše s posebnim potrebama. Rekonstrukciju sportskog poligona financirala je Fondacija Asmira Begovića i nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Elvir Rahimić. Presijecanjem svečane vrpce sportsko igralište Zavodu su svečano  predali premijer Bego Gutić, gradonačelnik Jasmin Imamović, Samir Spahić kao izaslanik Begovića i Rahimića te ravnatelj Zavoda Damir Muratović. Na novom košarkaškom igralištu kod Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i fizičkom razvoju Tuzla održano je državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u košarci – Tuzla 2016. na kojem je nastupilo 15 klubova iz BiH i jedna ekipa iz Slovenije. Za razliku od prethodnih godina kada je Tuzla bila domaćin prvenstvu u atletici, ove sezone organizirano je prvenstvo u košarci. Razlog te promjene je novo donirano košarkaško igralište. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije