počela nova školska godina

Mostarskim učenicima na dar potpuno obnovljena škola i sportska dvorana

04.09.2018.
u 07:20

Jučer je školsko zvono u osnovnim i srednjim školama diljem Federacije BiH i RS-a označilo početak nastave u novoj školskoj 2018./2019. godini. Posebno je svečano bilo u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru. Naime, presijecanjem vrpce i prigodnim programom obilježen je završetak radova na obnovi školske zgrade i sportske dvorane. Ravnateljica Darija Stojčić kazala je kako su zadovoljni boljim uvjetima za rad i učenje, piše Večernji list BiH.

Jednake mogućnosti

- Naša škola ima 480 učenika. U novu školsku godinu upisali smo 54 prvašića u tri odjela - kazala je. Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović kazao je kako je u HNŽ-u u prve razrede upisano 1826 prvašića. Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je kako je njegova Vlada obrazovanju darovala vrhunski prioritet kako bi svoj djeci u HNŽ-u osigurala približno jednake mogućnosti obrazovanja. Član Predsjedništva BiH Dragan Čović poručio je učenicima kako su oni radost i sreća bh. društva. - Osnova našeg društva jest obitelj, a vi ste središte obitelji. Uz to, morate zavoljeti ovaj grad, našu domovinu BiH, a sve što u budućnosti budemo radili da posvetimo tim vrijednostima. To su načini da ovo mjesto postane ljepše za život nego je bilo do sada - kazao je Čović. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić posjetio je IV. osnovnu školu Mostar i OŠ Bartola Kašića u Rodoču. - Vi ste danas mali pa kažete - što vam priča ovaj striko. Trudit ćemo se da malo više ulaže u obrazovanje i objekte, da završimo sportsku dvoranu i da vam bude radosniji dolazak u školu - kazao jer Bešlić. Posebno zanimljiv prvi dan nastave bio je za 203 prvašića čitlučke općine. Tako je u OŠ fra Didaka Buntića Čitluk u prvi razred, s područnim školama, pošlo 111 učenika, u OŠ Čerinu 46 te u OŠ Bijakovići s dvije PŠ također 46 prvašića. U najveću grudsku tvornicu znanja krenula su 123 učenika. Mogli su se odlučiti za opću gimnaziju, smjerove ekonomskog tehničara, medicinskih sestara, građevinskih tehničara, geodetskih tehničara, kuhara i konobara.

U Kiseljaku 580 djece

Više od 580 učenika krenulo je na nastavu u OŠ Kiseljak. Ravnateljica Vitka Grgić kaže kako je upisano 68 prvašića. Broj učenika u toj školi veći je za dva odjela. Učenicima slabijeg imovnog stanja, za njih 85, osigurani su besplatni udžbenici. U školama Sarajevske županije u prvi razred osnovne škole upisano je oko 4000 prvašića. U Brčkome je u klupe sjelo 707 prvašića, 53 više nego lani.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije