DALFINA BOŠNJAK, direktorica Mostarskog sajma

Mostarski sajam istinski je simbol grada na Neretvi

10.04.2018.
u 07:00

Međunarodni sajam gospodarstva ove godine ulazi u treće desetljeće svoga postojanja. Ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti koje će domete doseći manifestacija tada lokalnog karaktera. Iz godine u godinu Sajam je postajao sve prepoznatljiviji, prvo u Bosni i Hercegovini, a potom u regiji i šire. Najveću ekspanziju doživio je prošle godine za 20. jubilej, kada je bio domaćin konferencije “Jedan pojas - jedan put”, NR Kina + 16 zemalja jugoistočne Europe. Sajam je postao nezaobilazno mjesto za gospodarstvenike iz regije i cijeloga svijeta, a, osim gospodarskog, ima i važnu društvenu dimenziju jer se tradicionalno na Sajmu okupljaju najviši politički dužnosnici zemalja regije.

Ove godine održava se 21. međunarodni sajam gospodarstva. Je li sve spremno?

- Glede same organizacije glavnog dijela Sajma, možemo kazati kako je sve spremno. U organizaciju ovogodišnjeg Sajma krenuli smo ambiciozno od samoga početka. Već na pola puta imali smo osiguranu zemlju partnera, što nam je olakšalo i ubrzalo popunjavanje kapaciteta Sajma, koji su već više od dva mjeseca u cijelosti popunjeni. Ako je prošlogodišnji bio daleko najuspješniji do sada, onda smo ove godine u organizacijskom smislu napravili tri koraka unaprijed. Dio financijske dobiti već smo investirali u infrastrukturu i obnovu svojih paviljona, tako da Sajam dočekamo u još boljem ambijentu. Dane do početka Sajma iskoristili smo za rad na protokolu i dočeku gostiju, koji nam dolaze na otvorenje.

Svečanost otvorenja Sajma uvijek privuče veliki broj državnih izaslanstava, ali i medija. Možete li nam otkriti tko će otvoriti Sajam?

- Mostarski sajam izgradio je rejting zahvaljujući kojem imamo čast ugostiti najviše državne dužnosnike iz zemlje i svijeta, ali i osobe iz svih sfera društva. Tako će biti i ovaj put. Sajam će otvoriti, kako i priliči, predstavnik zemlje partnera. Uz visoko izaslanstvo Republike Srbije, na Sajmu očekujemo najviši državni vrh Hrvatske, BiH, Crne Gore, NR Kine te članove diplomatskog zbora, brojne gospodarstvenike i značajne osobe iz svih oblasti društvenog života. 

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?