Amir Gross Kabiri potvrdio

Mostarski Aluminij za 30 posto povećao izvoz aluminija Izraelu

Aluminij Industries
10.04.2024.
u 18:13

Vidimo stalno rastuće tržište aluminija u Izraelu kao stup naše baze kupaca u regiji Bliskog istoka i ponosni smo što im služimo, posebno u izazovnim vremenima", rekao je direktor MT Abraham Group Amir Gross Kabiri.

Kompanija Aluminij iz Mostara, koja je u najmu izraelske MT Abraham Grupe, povećala je zadnjih nekoliko mjeseci za 30 posto isporuku aluminija Državi Izrael, koja se suočava s rastućim pritiscima zbog rata s Hamasom.

 “Aluminij već dugi niz godina opslužuje izraelsko tržište. Vidimo stalno rastuće tržište aluminija u Izraelu kao stup naše baze kupaca u regiji Bliskog istoka i ponosni smo što im služimo, posebno u izazovnim vremenima", rekao je za Hinu direktor MT Abraham Group Amir Gross Kabiri.

Pojasnio je kako je od studenog prošle godine za 30 posto porastao izvoz aluminijskih trupaca i ingota iz mostarske kompanije u Izrael, dok se istodobno smanjila potražnja iz određenih država koje se protive potezima Izraela. Tako je u utorak Ankara objavila da počinje s ograničavanjem izvoza većeg broja roba i proizvoda Izraelu sve dok ta zemlja ne proglasi prekid vatre i omogući dotok pomoći u Gazu.

Kabiri je uvjeren kako tvrtka koju imaju u najmu može pomoći popuniti prazninu u opskrbi aluminijem koju bi sankcije Turske mogle stvoriti. "Imamo kapacitet za proizvodnju 250.000 tona aluminija godišnje, što može pokriti značajan dio izraelskih potreba", rekao je.

MT Abraham Group je u vlasništvu Amir Gross Kabirija, a od 2021. godine obnovio je rad u pogonima Ljevaonica kompanije Aluminija u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije