turneja

Mostarske mažoretkinje po drugi puta ove godine sudjelovale na turneji u Francuskoj

turneja
01.09.2016.
u 08:58

Mostarske mažoretkinje su se sinoć vratile sa sedmodnevne turneje na sjeveru Francuske na kojoj su sudjelovale kao jedini mažoret tim iz BIH te još jednom ime Mostara kao i cijele BIH prenijele Europom.

Festival na kojem su sudjelovale se održavao paralelno u više gradova na sjeveru Francuske, točnije u regiji Nord-Pas-de-Calaist a grupa je nastupila u gradovima Lille, Valenciennes i Estreux.
Na ovom festivalu su također sudjelovale i brojne  grupe iz Belgije, Danske, Mađarske, Njemačke, Francuske sa oko 1000 sudionika festivala.

Mostarske mažoretkinje su na ovu turneju i ovaj puta krenule sa Puhačkim orkestrom KUD Željezara iz Zenice s kojim imamo izvrsnu suradnju već drugu godinu za redom a uz njih smo imali i pojačanje glazbenika iz Priboja.
Tijekom službenog trajanja samog festivala u spomenutim gradovima su se održavale velike gradske parade i programi  gdje su se svi ti umjetnici izvodili programe, a sam prizor mnoštva umjetnika koji predstavljaju  raznovrsnost kultura bude zaista impozantan prizor.

Osim u službenom dijelu ove turneje također su imale i  tri  izleta,  jednodnevne  izlete  u Salzburgu, Munchenu  i naravno svjetskoj prijestolnici Parizu kojeg su u ovoj godini imale čast posjetiti dva puta  i uživati u čarima tog predivnog grada.

Po povratku sa ove turneje čeka ih početak nove  plesne sezone  kao i redovni upis novih članica.
Svi zainteresirani  nam se mogu obratiti putem službene fb stranice https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/ kao i na broj mobitela 063 / 316 529, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?