Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mostarska zračna luka od izuzetnog značaja za gospodarstvo, turizam..

Raspudić je mišljenja kako je 2018. godina ključna godina za razvoj Zračne luke Mostar za buduće mlađe generacije.
06. travnja 2018. u 14:31 0 komentara 184 prikaza

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić ocijenili su tijekom susreta u petak u Mostaru kako je ta zračna luka od izuzetnog značaja za daljnji gospodarski, ekonomski i turistički razvoj kako hercegovačke regije tako i države BiH.

Zaključili su kako je razumijevanje Vlade Federacije BiH, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Grada Mostara doprinijelo tome da se Zračna luka Mostar dovede na razinu da stane u ozbiljnu utrku sa zračnim lukama u okolini, javlja Fena. 

- Zračna luka Mostar je objekt koji zaslužuje svu našu pozornost jer je on definiran oko koridora Vc koji će prolaziti rubnim dijelom mostarske zračne luke, a sama petlja u neposrednoj blizini omogućit će jednu kompletnost prometne usluge građanima Hercegovine i šire – kazao je nakon susreta s Raspudićem u Zračnoj luci Mostar predsjedatelj Zastupničkoga doma Edin Mušić.

Podsjetio je kako je u zadnje tri godine, FBiH za mostarsku zračnu luku izdvojila blizu 9 milijuna maraka.

Najavljujući potpisivanje ugovora s Croatia Airlinesom i Eurowingsom na Mostarskom sajmu koji će se održati od 10. do 14. travnja te početne razgovore s Turkish  Airlinesom, direktor mostarske zračne luke izrazio je nadu kako će se dolaskom tih zrakoplovniuh kompanija i druge kompanije zainteresirati za suradnju s ovom zračnom lukom.

On se ovom prilikom zahvalio federalnoj i županijskoj vladi te županijskoj skupštini koji su pomogli da mostarska zračna luka iz, kako je rekao, čarter sustava preraste na sustav redovitog zračnog prometa.

Raspudić je mišljenja kako je 2018. godina ključna godina za razvoj Zračne luke Mostar za buduće mlađe generacije.

U izaslanstvu na čelu s Mušićem, mostarsku zračnu luku posjetili su i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliš HNŽ-a Ajdin Teletović i predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Šerif Špago.

Ministar Taletović podsjetio je kako je razvoj turizma prepoznat kao prioritet u nizu strateških dokumenata za izvršnu i zakonodavnu vlast HNŽ-a te kako je na tom tragu resorno ministarstvo uradilo informaciju o značaju razvoja mostarske zračne luke i uvođenju niskotarifnih letova za razvoj turizma i sveukupnog gospodarstva.

Dodao je kako je županijska vlada, odnosno Skupština, kroz donošenje proračuna u 2016. i  2017. za namjenu jačanja turističkih kapaciteta zračne luke izdvojila oko 440 tisuća maraka, a u 2018. godini za ovu potrebu pola milijuna maraka.

Rukovoditelj Službe tehnike i održavanja u Zračnoj luci Mostar Ibrica Berberović podsjetio je kako su se povećali kapaciteti platformi za prijem referentnih zrakoplova tako da će se istovremeno na platformi zračne luke, umjesto dosadašnja dva zrakoplova, primati tri referentna zrakoplova. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.