Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mostar obilježio Međunarodni dan mladih

12. kolovoza 2022. u 14:11 0 komentara 27 prikaza

U Mostaru je u petak obilježen Međunarodni dan mladih na temu "O nama s nama", a u okviru projekta "Misli, uči, odluči i poruči".

Tim povodom, u organizaciji Udruženja za edukaciju i razvoj "Dignitet" te uz suradnju s Vijećem mladih Grada Mostara, u prostorijama Gradske vijećnice održana je prezentacija koju su pripremili mladi, kao i panel rasprava.

Mlade iz Mostara, ali i goste iz Italije pozdravila je glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina koja je tom prilikom naglasila kako moraju isticati ono što ih krasi, a to su znanje, vještine i sposobnosti.

„Položaj mladih u Gradu Mostaru nije nimalo lagan zbog nesređene političke situacije u BiH, te globalne ekonomske krize u cijelom svijetu. Sve se to odražava na njihov položaj kako u obrazovnom sustavu, tako i u nemogućnosti pronalaska posla nakon stjecanja odgovarajuće stručne streme.

Grad Mostar nastoji kroz Vijeće mladih pomoći mladima koliko je to u našoj mogućnosti, a Gradsko vijeće je prepoznalo ulogu mladih i donesene su odgovarajuće odluke kako bi se motivirali mladi ljudi koji nakon završetka visokoškolskog obrazovanja traže opciju zapošljavanja u svom gradu i neposrednoj okolini“, rekla u prigodnom obraćanju glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

Projekt "Misli, uči, odluči i poruči!" provodi se u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Europska unija (EU) i sufinancira Grad Mostar, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih, kojeg razna udruženja diljem svijeta obilježavaju raznim aktivnostima, a sve u cilju promocije njihovih znanja, vještina i sposobnosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.