Korijeni iz Livna

Mons. Ante Jozić novi nuncij u Bjelorusiji

22.05.2020.
u 12:24

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je kako je papa Franjo mons. Antu Jozića imenovao apostolskim nuncijem u Bjelorusiji, prenosi Katolički tjednik. Mons. Ante Jozić rođen je 16. siječnja 1967. u Trilju, a za svećenika zaređen 28. lipnja 1992. Župa Vidoši u Livnu župa je Jozićevih predaka.

– Predak mons. Jozića je 1852. iz Vidoša otišao u Trilj. Tako se ovo prezime proširilo dalje od Livna, a monsinjor je uvijek s ponosom govorio o tome i radovao se svakom dolasku u Vidoše. On je duša od čovjeka koji živi vjeru na najispravniji mogući način i ne zaboravlja svoje korijene i jednako pristupa prema svakom čovjeku – kazao je ranije za Večernji list vidoški svećenik fra Jurica Periša.

Papa Franjo imenovao je mons. Antu Jozića 2. veljače 2019. nadbiskupom i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. No, lani u travnju mons. Jozić doživio je tešku prometnu nesreću te se dulje oporavljao, a njegovo je biskupsko ređenje odgođeno za ožujak ove godine. No, zbog pandemije koronavirusa ponovno je odgođeno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?