Čeka se odluka Ustavnog suda

Moguće da SIP odredi izaslanike za Dom naroda i tako spriječi sindrom Mostara ​

28.04.2017.
u 11:00

Jedna od mogućnosti o kojoj se sve glasnije šapuće jest da Ustavni sud BiH poništi prijeporne odredbe Izbornog zakona BiH, a da se nakon toga pronađe “kompromisno” rješenje po kojemu bi se ostavilo prostora Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) da omogući matematičku formulu za izbor izaslanika u Dom naroda, čak i unatoč tome da se ne promijene odredbe Izbornog zakona. 
Do isteka roka, koji je po odluci nakon apelacije Bože Ljubića odredio Ustavni sud BiH, ostalo je svega mjesec dana.

Prijelazno rješenje

Upitan može li SIP biti doveden u poziciju da praktično zamijeni zakonodavca, član te institucije Vlado Rogić rekao je kako je sada teško bilo što prognozirati. 
“U ovom je trenutku to stvarno teško reći. To ponajprije ovisi o odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovini. Ovisi o tome što će Ustavni sud BiH napraviti nakon što istekne rok koji je odredio za provedbu presude po apelaciji Bože Ljubića. Mi sada očekujemo da čujemo koje će mjere Sud donijeti. O tome će ovisiti sudbina daljnjih odluka”, rekao je Rogić za Večernjak...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije