Bh. izaslanstvo u Frankfurtu

Moguća suradnje Volkswagena s tvrtkama iz BiH

Volkswagen Braunschweig
19.10.2016.
u 18:45

Tijekom ovog posjeta, istaknut je interes da što prije budu razmotreni modaliteti suradnje s predstavljenim tvrtkama iz BiH

Izaslanstvo Vlade FBiH sastalo se u Frankfurtu s rukovodstvom Volkswagen Braunschweig i tom prilikom istaknut je interes te tvornice da što prije budu razmotreni modaliteti suradnje stvrtkama iz BiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Zajedničko izaslanstvo Vlade FBiH, Gospodarska komore FBiH i poslovnog sektora, koju su predvodili federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Saldić posjetilo je u Njemačkoj Volkswagen Braunschweig, glavnu tvornicu rezervnih dijelova i prateće opreme za proizvodni program koncerna Volkswagen.

"Razgovarano je o mogućoj suradnji prisutnih tvrtki BiH, kao što su 'Plamingo', 'TMD grupa', 'Bekto precisa' i 'Vagner automotiv', domaćih tržišnih lidera i tvrtke domaćina", navodi se u priopćenju. 

Tijekom ovog posjeta, istaknut je interes da što prije budu razmotreni modaliteti suradnje s predstavljenim tvrtkama iz BiH. Naredni korak je izravni kontakt predstavnika menadžmenta, razvoja i strateškog planiranja Fabrike da bi bili upoznati s razvojnim poslovnim i proizvodnim pogonima domaćih tvrtki. 

Vujanović je naglasio da je duga suradnja s Volkswagenom ogroman kapital uzajamnog uvažavanja, povjerenja i poslovne privrženosti, te da bi povratak Volkswagena, kao dominantnog strateško-ekonomskog partnera, značio veliku prednost, ne samo za razvoj metalne industrije precizne mehanike, nego i za privlačenje drugih velikih ekonomskih poslovnih partnera iz svih oblasti ekonomije i društvenog razvoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije