LIGA PRVAKA

Modrić, Perišić i Brozović imaju priliku ući među 16 najboljih u Europu

24.11.2021.
u 17:33

Kao što je to bio slučaj u jučerašnjim utakmicama skupine E, F, G i H, današnji susreti petog kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D osigurat će nekim klubovima put u nokaut-fazu, a neki će ostati bez prilike za daljnje natjecanje u Europi. Rasplet u tim skupinama će nam već nakon ovog pretposljednjeg kola postati znatno jasniji.

Borba Borussije i Sportinga

Jedina dva sigurna putnika u drugi krug natjecanja iz ove četiri skupine od njih ukupno osam su vodeći iz skupina B i C, Liverpool i Ajax, a ostalih šest tek trebaju uhvatiti svoja mjesta. U B i C skupini po jedno peostalo mjesto lovi pet momčadi. U skupini B, u kojoj je Liverpool s maksimalnim učinkom od 12 bodova predaleko od ostalog društva, za drugo mjesto bore se Porto (5) i Atletico (4), dok se još uvijek u priču može umiješati i Milan sa samo jednim bodom. Porto gostuje kod potpuno rasterećenog Liverpoola koji ne samo da je osigurao prolaz, nego i prvo mjesto, dok će Atletico ugostiti motivirani Milan koji su Madriđani u prvom susretu dramatičnim preokretom (2:1) svladali na San Siru. Milan još uvijek nije pokazao ni približno vrhunskoj igri iz Serie A. Skupina C pruža nam nešto jasniju situaciju; Ajax je sigurno prvi, Beşiktaş sigurno posljednji, a za drugo mjesto bore se dva kluba sa po šest bodova, Borussia iz Dortmunda i lisabonski Sporting. Njemačka i portugalska momčad večeras igraju ključni susret, a pobjednik utakmice bio bi mali korak do prolaska skupine. S druge strane, Ajax i Beşiktaş igrat će rasterećeni za prestiž budući da se ne mogu pomaknuti na ljestvici.

Bodovno je najnapetije stanje u skupini D u kojoj su dva kola prije završetka natjecanja po skupinama tri momčadi unutar tri boda. Vodeći iz te skupine madridski Real (9 bodova) večeras ima priliku uzvratiti za jedan od najsramotnijih europskih poraza u svojoj povijesti budući da gostuje u Tiraspolu kod moldavskog prvaka, trećeg u skupini Sheriffa (6 bodova). Podsjetimo, u nevjerojatnoj utakmici Sheriff je na stadionu "Santiago Bernabeu" svladao Real s 2:1 i tako je još uvijek u igri za sljedeći krug. U drugom dvoboju skupine drugoplasirani Inter (7 bodova) ugošćuje Šahtar iz Donjecka koji je ekstremno podbacio ove sezone u Ligi prvaka, a jedini bod uspio je osvojiti baš u prvom dvoboju s Interom u Donjecku koji je završen bez pogodaka. Ako Real i Inter uspiju pobijediti u tim susretima, gledat ćemo Luku Modrića, Ivana Perišića i Marcela Brozovića u osmini finala Lige prvaka, dok bi u tom slučaju Sheriff izborio ulazak u nokaut-fazu Europske lige, što bi u ovako teškoj skupini bio fantastičan rezultat.

City i PSG love prvo mjesto

Skupina A je još otvorena, ali se može očekivati da će iz nje dalje ići dva europska nogometna diva, Manchester City i PSG koji se danas na Etihadu međusobno i sastaju u najvećem derbiju petog kola Lige prvaka. Podsjetimo, u prvom susretu PSG je golovima Gueyea i Messija dobrano utišao Guardiolu i društvo iz Manchestera, a taj uzvratni ogled nosi važnost borbe za prvo mjesto i lakši ždrijeb dalje jer ipak se trećeplasirani Club Brugge, koji će ugostiti Leipzig, s četiri boda čini predaleko Mančestercima i Parižanima (devet i osam bodova), iako teoretske šanse još postoje. Velika je mogućnost da će startati i Mbappe i Messi i Neymar.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?