podjela 80 kredita

Mladima za stambeno zbrinjavanje u ZDŽ osigurana četiri milijuna maraka

25.05.2018.
u 09:49

Javni natječaj za odobravanje kredita za rješavanje stambenih potreba mladih u Zeničko-dobojskoj županiji trebao bi biti raspisan krajem svibnja, a za ovu namjenu planirana su četiri milijuna KM, kazao je na sjednici Skupštine ZDŽ-a premijer županije Miralem Galijašević, odgovarajući na zastupničku inicijativu Damira Jukića.

Kazao je još da su u tijeku posljednje pripreme za raspisivanje javnog natječaja te dodao kako očekuje da će podijeliti 80 kredita po 50.000 KM iako kamatna stopa još uvijek nije utvrđena. Inicijativu za ponovno raspisivanje javnog natječaja za stambeno zbrinjavanje mladih podnio je zastupnik u Skupštini ZDŽ-a Damir Jukić, koji je i predsjednik Povjerenstva za mlade ZDŽ-a.

Jukić ističe kako se nada da će kamatna stopa biti ista kao i na ranijim javnim natječajima, odnosno 1,75 + euribor što bi, prema njegovim riječima, bilo najpovoljnije stambeno kreditiranje u BiH.

Mladi u ZDŽ-u već dvije godine čekaju na ovakav potez, a nedavno su u Skupštini usvojili i izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina, koji oslobađa poreza mlade osobe pri kupnji prve nekretnine. Uvjeti za dobivanje povoljnijih kredita bit će slični kao u dosadašnjim dvama pozivima iz 2008. i 2016. godine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?