ANKSIOZNOST I PRITISAK

Mladi su sve više pod stresom, a ovo su glavni razlozi

Thinkstock
01.03.2018.
u 14:34

Prema ispitivanju provedenom na mladima starosti od 18 do 25 godina, najviše stresa im donosi novac, izgled i karijera te briga oko budućnosti

Mladi su dnevno više od šest sati pod stresom, a 56 % njih je priznalo da se osjećaju još gore kada ne govore o svojim problemima. 

Prema ispitivanju provedenom na mladima starosti od 18 do 25 godina, najviše stresa im donosi novac, izgled i karijera te briga oko budućnosti, a sve to rezultira osjećajem anksioznosti i pritiska. Istraživanje je provela nacionalna organizacija UK Youth u sklopu svoje kampanje #KeepMeSafe.

Cilj kampanje je pozvati sve organizacije koje rade s mladima da se više osvrnu na mlade, da ih slušaju i da se uključe u "Safeguarding" mjesec. 67 % mladih je barem jednom u životu bilo u situaciji kada su se osjećali da se nemaju kome obratiti za problem. Iz toga izlazi da svaka deseta mlada osoba ima osjećaj da se nema kome obratiti o svome problemu te se s problemima nose sami. Uz to što su mladi pod stresom zbog posla, budućnosti, novca i drugog, prosječna mlada osoba ima samo četiri bliske osobe za koje misle da im se mogu obratiti za pomoć.

U prosjeku mladi imaju oko 165 "prijatelja" na društvenim mrežama, a njih 85 % se i dalje osjeća usamljeno. Nešto više od 50 % mladih smatra da im društvene mreže otežavaju pritisak i daju im dojam da moraju sustići standarde koji su prezentirani na društvenim mrežama. 33 % mladih dolazi u napast da svoj život pokažu zanimljivijim i boljim na društvenim mrežama nego što zapravo jest.

Istraživanje pokazuje da čak i oni koji se imaju nekome obratiti za pomoć nisu dobili potrebnu pomoć te da je više od polovicu mladih netko odbio ili jednostavno ignorirao kada su tražili pomoć. Ovo dovodi to toga da će se šest od deset mladih radije sami boriti sa svojim problemima bez obzira što imaju koga tražiti za pomoć.

Ključne riječi

Komentara 1

MU
Munja
15:32 01.03.2018.

Nisu samo mladi pod strey nego je 90 %posto stamovnistva ove kprumpirane drzave pod sztesom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije