Ljubuški

Mladi su glazbenici dobili na korištenje školsku zgradu

18.03.2017.
u 09:00

Osnovna glazbena škola Ljubuški nakon 24 godine rada u, po broju, skromnim prostorijama OŠ Marka Marulića, dobila je na korištenje zgradu. Riječ je o bivšoj kući časnih sestara franjevki, koja se nalazi uz samu crkvu sv. Kate. To je velik događaj za učenike i njihove glazbene učitelje, prekretnica koja će sigurno na pozitivan način utjecati na njihov daljnji rad i biti poticaj za još veće dosege u razvoju glazbene kulture u Ljubuškom. Do tog rješenja došlo se u suradnji i dogovorom između načelnika Nevenka Barbarića, humačkoga gvardijana fra Darija Dodiga i ravnateljice škole Ivane Zrimšek Šaravanja. Rješenje nije stalno, no vjerojatno će potrajati dok Općina ne osigura posve novu zgradu, o čemu postoje realni planovi.

- Treći tjedan je kako smo preselili i prezadovoljni smo, ne može se riječima opisati sreća djece. Vidi im se to na licima, u očima, blješte im osmjesi, rado borave u školi, donose darove, cvijeće, kolače, vježbaju, zadovoljni su i sretni. To mi je iznimno drago jer glazbena škola takva i treba biti. A što se tiče nas učitelja, nismo još ni svjesni svega i pitamo se kako smo uopće dosad mogli raditi u trima učionicama u OŠ Marka Marulića, kojima smo, inače, jako zahvalni za dugogodišnje gostoprimstvo. Želimo izraziti veliku zahvalnost načelniku Barbariću, gvardijanu fra Dariju, kao i Vladi ZHŽ-a koja posljednjih godina posvećuje dužnu pozornost i brine se o glazbenim školama u županiji - sa zadovoljstvom govori Ivana Zrimšek Šaravanja, ravnateljica Osnovne glazbene škole Ljubuški. Općina je financirala radove na unutarnjoj obnovi i uređenju prostora, a ima naznaka da bi samostan mogao financirati vanjsku obnovu i obnovu krova. Trenutačno školu pohađa oko 160 učenika, a ove godine veliko je zanimanje bilo za pripremni razred i upisalo ih se 60. Ravnateljica Ivana kaže da je kuća kao stvorena za njih, objašnjava da u prizemlju imaju dvije velike učionice - jednu za solfeggio i teorijski dio nastave, a drugu za vježbe zborova, neke interne manje priredbe, koncerte, roditeljske sastanke i drugo. Na katu su kabineti: tri kabineta za klavir i posebni kabineti za violinu, gitaru, trubu, flautu i harmoniku. U nastavi sudjeluje ukupno 13 učitelja glazbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?