Nesvakidašnji potez

Mještani Šićkog Broda kod Tuzle svijećama osvjetljavaju dio cest

09.07.2017.
u 08:30

Zbog sve većeg broja prometnih nezgoda koje su, nažalost postale skoro pa svakodnevica na dijelu magistralne ceste, na zapadnom ulazu u Tuzlu, u neposrednoj blizini petlje Šićki Brod, mještani istoimenog naselja odlučili su se na korak koji dosad nije viđen u BiH, prenosi Klix.ba.

Naime, na otoku koje razdvaja kolovozne trake koje su u noćnim satima u potpunom mraku, mještani pale svijeće kao znak upozorenja za vozače. Pojašnjenja radi, prilikom izgradnje petlje Šićki Brod i dijela prometnica koje vode prema centru Tuzle stubovi ulične rasvjete su uklonjeni, zbog čega je dio spomenutih prometnica, kao i obližnje autobusko stajalište u večernjim satima u mraku.

Također, usljed prometnih nezgoda koje su se događale na ovom dijelu, uništeni su i prometni znaci, što je predstavljalo veliku opasnost po ljudske živote. Kako bi se riješio ovaj problem upućena je inicijativa Gradskom vijeću Tuzle koje je naložilo izlazak stručne osobe na teren, a mještani Šićkog Broda uputili su i zahtjev Direkciji cesta Federacije BiH.

S obzirom da problem koji ugrožava ljudske živote nije bio riješen, mještani su se odlučili na nesvakidašnji korak, odnosno postavljanje svijeća i malih svjetiljki na otoku koje razdvaja kolovozne trake.

“U jednom tjednu, u razmaku od po dva dana tri automobila su udarila u zaštitnu ogradu. Treći vozač je na prijedlog mog brata kupio tri svijeće i postavio, te je tako sve krenulo. Kako postavljamo ove svijeće prometne nezgode se ne događaju na ovom dijelu”, kazao je za Klix.ba mještanin Šićkog Broda Senad Isaković.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?