ŽO HDZ BIH ŽSB-a

"Ministrica Pendeš izvrgnuta političko-pravosudnoj farsi i medijskom linču"

Marina Pendeš
04.11.2015.
u 10:43

Županijski odbor HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna (ŽSB) izrazio je potporu ministrici obrane BiH Marini Pendeš, koja je u posljednje vrijeme, kako su naveli u svom priopćenju, izvrgnuta političko-pravosudnoj farsi i medijskom linču u cilju političke degradacije i zaštite onih kojima odgovara stanje kontroliranog kaosa u BiH. 

"ŽO HDZ BiH ŽSB-a doživljava medije i pravosudne institucije čuvarima demokratskog poretka u svakome društvu, a znamo koliko je težak put izgradnje demokratskih institucija u BiH, koji još uvijek traje. Iskustva hrvatskih političara u BiH i loša savjest onih koji vode pojedine medijske kuće u BiH daju za pravo konstatirati kako niti mediji, niti pravosudne institucije nisu učinile mnogo na jačanju demokracije i vladavine prava u BiH. Mediji i pravosudne institucije kod Hrvata u BiH doživljavaju se kao politički laboratoriji u kreiranju javnog linča i optužnica po potrebi", ističe se u priopćenju Ureda za informiranje ŽO HDZ-a BiH ŽSB-a.

U priopćenju se nadalje navodi, kako se HDZ BiH, kao legitimni predstavnik Hrvata snažno zalaže za reformu svih "bolesnih“ dijelova bh. društva, te da je upravo HDZ BiH jedan od glavnih predvodnika integracija BiH u Europsku uniju i NATO.

Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH u reformskom procesu su vjerojatno i najviše postigli, a svoj obol u toj priči posebno je dala i Marina Pendeš, koja je u toj instituciji protekla tri mandata provela na dužnosti zamjenice ministra. Uvažavajući cijeli profesionalni put koji je prošla, ugled u međunarodnoj zajednici te potporu naroda koju uživa, Marini Pendeš povjerena je dužnost ministrice obrane, kako bi se započeti reformski procesi završili, a Oružane snage BiH izgradile po europskim i svjetskim standardima, što bi u konačni rezultiralo uključenjem BiH u NATO, stoji u priopćenju HDZ-a BiH ŽSB.

Vodeći se temeljnim postulatom za zdrav, demokratski ambijent, politički neovisnim i efikasnim institucijama pravosudnog sustava očekujemo kvalitetnu reformu pravosudnog sustava BiH, o kojoj se sve glasnije i govori u proteklo vrijeme, ali zabrinjavajuća je činjenica kako su upravo prvi ljudi pravosudnih institucija BiH najglasniji protagonisti očuvanja postojećeg stanja koji raspravu o reformi pravosuđa nerijetko spuštaju i na razinu dnevno-političke polemike, ističu iz te stranke, navodeći kako, "s apsolutnom vjerom u časnu ulogu i nedužnost ministrice Marine Pendeš u ovom sudskom postupku, ŽO HDZ ŽSB izražava snažnu i bezrezervnu potporu i očekuje kako će postupak biti okončan u korist ministrice Marine Pendeš“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije