Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala s Johannom Sattlerom

10. veljače 2020. u 16:55 0 komentara 70 prikaza

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa voditeljem Izaslanstva Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovine Johannom Sattlerom.
Tema razgovora je bilo osnaživanje suradnje na poljima koja su u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova BiH, posebice u obrazovanju i zdravstvu. Bila je ovo prigoda da se istakne nužnost neophodnih reformi u procesu EU integracija.
Ministrica Gudeljević iskazala je svoju opredijeljenost i spremnost za sve neophodne korake do konačnog ispunjenja uvjeta za članstvo BiH u Europskoj uniji. Naglasila je značaj konstruktivnog, argumentiranog dijaloga i dobre komunikacije sa institucijama na svim razinama vlasti, kako o pitanjima članstva u Europskoj uniji, tako i svim drugim pitanjima u kojima Ministarstvo civilnih poslova BiH koordinira aktivnosti.
Kao još jedan veoma važan aspekt rada Ministarstva, ministrica  Gudeljević je izdvojila nužnost ispunjenja neophodnih uvjeta za korištenje fondova Europske unije koji predstavljaju fundamentalno ulaganje u jednu državu. BiH mora birati taj put kao put bolje budućnosti.
Na kraju sastanka još jednom je iskazana spremnost za nastavak daljnje suradnje Ministarstva civilnih poslova BiH sa Izaslanstvom Europske unije, posebice u područjima zdravstva, obrazovanja, zapošljavanja i procesu razminiranja u Bosni i Hercegovini.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.