sastanak

Ministar Grubeša održao sastanak s izaslanstvom EUROJUST-a

05.10.2022.
u 16:27

Ministar pravde BiH Josip Grubeša održao je danas radni sastanak sa izaslanstvom Agencije Europske unije za suradnju u kaznenom pravosuđu (EUROJUST) koju je predvodio predsjednik g. Ladislav Hamran. Svrha posjete izaslanstva Eurojust-a je službeno predstavljanje bh vlastima četverogodišnjeg projekta koji će Eurojust započeti provoditi ove jeseni u regiji Zapadnog Balkana u okviru IPA III, priopćilo je Ministarstvo pravde BiH.

Projekt ima za cilj unaprjeđenje prekogranične suradnje u regiji u slučajevima teškog i organiziranog kriminala, okupljanjem tužitelja i drugih relevantnih tijela, kao što su službenici za provođenje zakona, iz šest zapadnobalkanskih partnera, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, i pružanjem podrške u koordinaciji paralelnih istraga i kaznenih progona te uspostavljanju zajedničkih istražnih timova (JIT- joint investigation teams).

Između ostalog, teme sastanka bile su pregled odnosa Ministarstva pravde BiH sa Eurojust-om i postupak zaključivanja sporazuma. Ministar Grubeša, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog intenziviranja aktivnosti u suradnji sa EUROJUST-om, ističući da Ministarstvo pravde BiH aktivno radi na upućivanju inicijative i formiranju izaslanstva za pregovore, sukladno Zakonu o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?