sarajevo

Ministar Bevanda i veleposlanica NR Kine o razvoju gospodarske suradnje

Bevanda
02.03.2016.
u 17:50

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu NR Kine u BiH Chen Bo s kojom je razgovarao o efektima ekonomske suradnje između dvije zemlje.

Tijekom sastanka naglašeno je kako BiH i NR Kina imaju dobre bilateralne odnose, te kako treba kontinuirano unapređivati ekonomsku suradnju i otvarati prostor za nove investicije.

Naglašeno je kako je BiH uključena u program suradnje NR Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe, koja ima za cilj promociju investicija te razvoj gospodarske i trgovinske suradnje.

Ministar Bevanda i veleposlanica Bo razmijenili su informacije o aktivnostima koje se poduzimaju u vezi sklapanja međudržavnih ugovora na temelju kojih će NR Kina donirati opremu  te podržati razvojne projekte u okviru gospodarsko-tehničke suradnje.

Prema posljednjim podacima, BiH je povećala izvoz svojih proizvoda u NR Kinu tijekom 2015. godine, te je ocijenjeno da je nužno stvarati uvjete kako bi se ovaj trend nastavio

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?