MOSTAR

Minimalna mirovina iznosi 371,77 KM

07.07.2020.
u 12:42

Minimalna mirovina u Federaciji BiH iznosi 371,77 konvertibilnu marku, zajamčena 465,87, a najviša 2.174,48 KM. nedavno je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan sastanak premijera FBiHe Fadila Novalića  s direktorom Federalnog zavoda PIO/MIO Zijadom Krnjićem te predstavnicima dva federalna udruženja umirovljenika sa sjedištima u Sarajevu i Mostaru, Redžom Mehićem i Ivanom Kožulom i njihovim suradnicima.Novalić je na tom sastanku obavijestio predstavnike umirovljenika da će biti usklađene sve mirovine ostvarene prema Zakonu o MIO/PIO, izuzev onih najviših, za ovu godinu i to za 2,8 posto. Ovo uvećanje proizilazi iz člana 79. Zakona o PIO/MIO, a bit će isplaćeno sa kolovoškim mirovinama 5. rujna ove godine. Tada će umirovljenici u Federaciji BiH dobiti i retroaktivnu isplatu uvećanja od 1. siječnja 2020. godine.
Inače, u skladu sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za lipanj isplaćuju se od jučer, 6. srpnja,  preko Jedinstvenog računa trezora FBiH. Mirovinu za lipanj primit će 426.194 korisnika, a ukupna potrebna sredstva za isplatu mirovina za navedeni mjesec iznose 189 milijuna KM. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?