Mesić:

Milorad Dodik je novi Slobodan Milošević

Stipe Mesić
08.09.2016.
u 15:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je novi Slobodan Milošević, a poruke političara na relaciji Zagreb - Beograd su veoma opasne, iako su plod predizborne kampanje, izjavio je nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, prenosi Klix.ba

Mesić je za Alo rekao da je o Miloradu Dodiku sve što je imao da kaže “već davno rekao i da isto misli i danas”.

Podsjećamo, Mesić je ranije izjavio da je Dodik novi Slobodan Milošević na Balkanu i da međunarodna zajednica ne smije više da prihvata da lider RS-a postojanje Bosne i Hercegovine stalno stavlja pod znak pitanja prijetnjama referendumom o otcjepljenju.

Upitan da li su trenutne trzavice na relaciji Zagreb - Beograd plod predizborne kampanje ili je u pitanju nešto drugo, Mesić je konstatovao da su plod kampanje, ali i da su izjave političara veoma opasne.

“Primarno su plod predizborne kampanje, a dijelom i nespremnosti vodećih političara da shvate opasnost trajnog pogoršanja međusobnih odnosa”, rekao je Mesić, a prenosi Blic. 

On je dodao i da ne vjeruje da će Hrvatska blokirati Srbiju na putu ka članstvu u EU, jer to, kako je ocjenio, ne bi bilo u ni u interesu Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?