posjet Vladi PŽ

Milas: Želimo omogućiti da se ljudi počnu vraćati u Orašje, Odžak, Domaljevac...

13.05.2021.
u 17:07

- Želimo im omogućiti kako bi njihov život i ostanak u ovim krajevima bio moguć i kako ne bi odlazili, nego da se počnu i vraćati u Orašje, Odžak, Domaljevac i sve druge dijelove PŽ, kaže Milas

Predsjednik Vlade PŽ Đuro Topić u prostorijama Vlade je ugostio tajnika Državnog ureda za Hrvate izvan RH Zdenka Milasa s kojim je razgovarao projektima i suradnji s Državnim uredom, te zahvalio na svemu što su Ured i Vlada RH uradili na Posavsku Županiju i za sve one koji svoje projekte ne mogu završiti bez dodatne financijske pomoći koja je često bila izdašna od strane Republike Hrvatske. 

Topić je poseban naglasak stavio na iznimnu potporu zadnjih godina na potrebe ovdašnjeg prostora, prvenstveno u segmentima zdravstva, školstva i kulture. 

– Projekti iz sve tri općine u ŽP bili su prepoznati i zahvaljujući njima podižemo kvalitetu života na ovom prostoru. Upoznali smo gospodina Milasa s projektima koje smo aplicirali u novom Javnom pozivu i očekujemo da će zadovoljiti kriterije povjerenstava i da će se suradnja nastaviti i iduće godine, rekao je Topić, te istaknuo kako je Vlada PŽ odobrila izdvajanje proračunskih sredstava u iznosu od 14.000 KM u svrhu financijske potpore za obnovu potresima oštećene Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Kroz razgovore s predsjednikom Vlade i ministrima, državni tajnik Zdenko Milas ističe kako su se dotaknuli točaka suradnje koju njeguju više od 5 godina od kada je on na čelu Ureda. Također je razgovarano i o mogućnostima suradnje u području poljoprivrede i svega što može doprinijeti boljem životu, otvaranju radnih mjesta, te izgradnji infrastrukture na ovom području. 

–Došli smo do određenih zaključaka da suradnju moramo intenzivirati još dinamičnije provoditi zajedno s ministrima u Vladi RH. Ne razgovaramo o konkretnim projektima, ali smo uvijek otvoreni jedni prema drugima, osobito na one koji su doista strateški, kao što su domovi zdravlja, infrastruktura i sve što je potrebno ljudima koji žive na ovome području, u prvom redu da imaju medicinsku skrb, školu i drugo. Smatram da postoje i drugi okviri u kojima možemo množiti našu suradnju i sve ono što je potrebno ljudima koji su dosta teško propatili u ovim krajevima, kazao je Milas i naglasio: 

-Želimo im omogućiti kako bi njihov život i ostanak u ovim krajevima bio moguć i kako ne bi odlazili, nego da se počnu i vraćati u Orašje, Odžak, Domaljevac i sve druge dijelove PŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije