Hrvatski predsjednik

Milanović o zahtjevu BIH: To je vrsta sabotaže, trovanje odnosa između dviju država

zoran milanović
Ivo Cagalj/PIXSELL
08.08.2021.
u 17:00

Objasnio je da je prošlo šest godina otkad je on zadnji puta o tome govorio kao predsjednik Vlade i dodao kako će opet o tome morati pričati.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je u Sinju zahtjev BIH za procesuiranje hrvatskih generala. 

Moj stav je stav moje Vlade i mene kao premijera iz 2015. godine. Taj zaključak o nesuradnji, o takvoj vrsti postupka je još uvijek na snazi. Puno je manji problem tehničke naravi, a to je hoćemo li ili ne surađivati nego činjenica da takve optužnice odnosno istrage uopće dolaze'', rekao je.

Na pitanje zašto je on tu zamolnicu iznio u javnost, a ne Plenković kazao je da on to ne može komentirati, već može samo govoriti za sebe. 

- Znam to kao i on. Mi smo taj zaključak o nesuradnji donijeli 2015. godine i dok ga Vlada ne ukine ili ne promijeni, a ova Vlada nije to učinila, to onda i dalje važi. Možda je to premijer imajući to na umu nije smatrao potrebnim to komentirati - Ja smatram potrebnim jer to je vrsta sabotaže, trovanje odnosa između dvije država - kazao je. 

Objasnio je da je prošlo šest godina otkad je on zadnji puta o tome govorio kao predsjednik Vlade i dodao kako će opet o tome morati pričati. 

Ključne riječi

Komentara 1

EV
evgenija1988
17:14 08.08.2021.

sve što mogu reći na temu milanovićeve zaštite hrvatskih generala i uopće hrvata u bosni je, "ne brani nas brate mujo"😥 sve dok nismo dospijeli pod tvoju zaštitu, život nam je bio podnošljiv.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?