Hrvatski predsjednik

Milanović najavio dolazak u Livno: Imamo dužnost i volju zaštititi politička prava Hrvata u BiH

Zoran Milanović
Goran Kovacic/PIXSELL
22.04.2022.
u 21:34

Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata - rekao je Milanović

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u petak na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica te rekao kako bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

- Neosporna istina je da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije - rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima.

- Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča - istaknuo je predsjednik Milanović.

Najavio je i svoj odlazak u Livno u subotu.

- Na sutrašnji dan, prije 30 godina u Livnu i okolici obranjena je Dalmacija i Split. Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata - rekao je. Ta pomoć, dodao je, nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije 30 godina.

Milanović je podsjetio i kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije