Naslovnica Vijesti

Mektić: Uhićena osoba bliska ISIL-ovim strukturama

23. kolovoza 2017. u 11:44 0 komentara 290 prikaza
Dragan Mektić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je da su policijske agencije sinoć uhitile osobu blisku "Islamskoj državi" i njenim aktivnostima.

- Sinoć smo imali jednu aktivnost u pogledu jedne osobe koja je sa lažnim motivima pokušala da zloupotrijebi način liberaliziranog ulaska u BiH. Došli smo informacije da se radi o osobi bliskoj ISIL-ovim strukturama. Rano jutros je vraćena iz BiH. Vjerujemo da je došao da pokuša da svoj boravak koristi u neku terorističku aktivnost. Za sada je prepoznat i neće moći ući u BiH u budućnosti, kazao je Mektić, Kako je naveo, terorizam ne miruje, produbljuje način svoga djelovanja, mijenja način rada...

"U tom smislu, terorizam svaki dan postaje sve veća opasnost u svijetu, posebno u Europi u kojoj živimo. Obzirom na recidive iz naše prošlosti, imali smo osobe koje se mogu dovesti u vezu sa terorizom, postoji stalna tenzija i diskusija o tome da li smo mi teroristička zemlja. Mi u BiH smo preduzeli jako puno mjera i radnji da eliminiramo sve ono što se može nazvati terorističkom prijetnjom. U posljednje vrijeme se sve više fokusiramo na prevenciju raznih terorističkih prijetnji", rekao je Mektić, piše N1.

On je naveo da su u proteklom razdoblju postignuti zadovoljavajući rezultati kada je u pitanju prevencija terorističkih napada. "Nismo eliminirali u potpunosti tu prijetnju, ali činimo sve da spriječimo i preduprijedimo teroristički akt u BiH. Vrlo je teško da se radi zato što su teoristi spremni na nove metode izvršenja teroristički napada. Suština borbe protiv terorizma je da dođete prije do informacije, eliminirate prijetnju i na taj način spriječite teroristički akt", naveo je ministar sigurnosti BiH.

On je naveo da je Ministarstvo sigurnosti BiH u suradnji sa kolegama iz Slovenije izradilo i apliciralo EU projektom koji je vezan za borbu protiv terorizma i krijumčarenja ljudi.

"Sigurnosne agencije snose najveću odgovornost za svu problematiku terorizma u BiH. Sebe vidim kao najodgovorniju osobu i od toga ne bježim. Moramo mijenjati svijest naših građana kada je u pitanju percepcija terorizma. Izrezat ćemo sve što možemo, kolike su naše mogućnosti. Država će morati da pojača svoje kapacitete, da se kadrovski i tehnički ojačamo. Izrezat ćemo određeni broj događaja", naveo je Mektić..
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.